Эслэг ихтэй жимс- ЧАВГА

Сэтгүүлч: Д.Жаргалмаа

7 жил

Чавганы эх орон нь Кавказ юм. Хар чавгыг нойтон болон хатааж бэлтгэдэг.

Шинж чанар: Чавга нь хар хөх өнгөтэй, өөх тос, калори багатай. Өөртөө рибофлаванойд, витамин-В6, витамин С, кали , каротинн, флавнойд агуулдаг. Чавга нь вирусын болон нянгын эсрэг үйлчилгээтэй. Хамгийн гол шинж чанар нь хүчтэй агшаах үйлчилгээг булчинд үзүүлж гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөнийг сайжруулдаг байна. Жишээ нь: 12ш хар чавгыг идэхэд гэдэсний гүрвэлзэх хөдөлгөөн 20%-иар нэмэгддэг байна. Энэ үйлчилгээ нь хар чавганд эслэг магни их агуулагддтай холбоотой байдаг.

Нэг ширхэг чавганд агуулагдах шимт бодис : Калори 36 ккал

  Уураг 0,6 г

  Нүүрс ус 8,6 г

  Өөх тос 0,5

  Холестерин 0 мг

  Эслэг 1 г

Зохистой хэрэглээ: Чавгыг долоо хоногт хэдэн ч удаа идэж болно. Хэрвээ та өтгөн хаталттай бол өдөрт хагас аяга эсвэл нэг стакан шүүс уувал зохино. Чавганы шүүсийг өдөр тутам шинээр бэлтгэн хэрэглэнэ, шүүсэнд сахар нэмдэггүй.

Анхааруулга: Уншигчдын бичсэн сэтгэгдэлд Bestnews.mn хариуцлага хүлээхгүй болно. Зүй зохисгүй зарим үг, хэллэгийг хязгаарласан тул та сэтгэгдэл бичихдээ бусдын эрх ашгийг хүндэтгэн үзнэ үү. Хэм хэмжээ зөрчсөн сэтгэгдлийг админ устгах хэрэгтэй.
Та мэдээнд саналаа өгсөн байна
1000 Сэтгэгдэлээ бичнэ үү